Naslovna Sex 9 Sex saveta koji STVARNO funkcionišu – Pravo osveženje za krevet

9 Sex saveta koji STVARNO funkcionišu – Pravo osveženje za krevet

110
PODELI
Ilustracija / Izvor: pixabay.com

Ovo nije klasičan članak koji možete pronaći u svakom kutku interneta. Ovo nije članak koji se bavi gomilom različitih sex poza, nadprosečno velikim genitalijama ili pričama „iskusnih“ ljubavnika. Ne, ovo je jedan iskren članak, sa iskrenim savetima koje svako može da prihvati i tako pomogne sebi.

Pitali smo obične ljude šta stvarno čini nekoga sjajnim u krevetu. Saznali smo sledeće:

1. Tretirajte nečije telo kao da je najbolja stvar koju ste ikad videli!

Foto: giphy.com

Apsolutno obožavanje nečijeg tela daje im utisak da su posebni, što nikako ne može da bude loša stvar u krevetu. Da bi zaista pokazali da obožavate tuđe telo, pre svega bi trebalo da se ne stidite svog tela, bez obzira na mane, veruje nam – niko nije savršen. Kada steknete dovoljno samopouzdanja, možete se otvoreno diviti partnerovom ili partnerkinom telu.

2. Morate znati važnost saglasnosti za sve u krevetu

Ubacite ono što želite u predigru. Recite: Uradiću to i to. Da li se slažeš sa tim?. Ako primetite da je partneru neprijatno, da su nesigurni ili vam direktno kažu ne – odustanite! Nema ničeg goreg od neprijatne situacije zbog nedostatka komunikacije. Sigurno ne želite da se zadesite u situaciji kada pogrešno protumačite molbu: „Prebaci kanal„.

3. Pričajte o seksu i tome šta volite/ne volite, jer je to uvek dobra ideja

Foto: giphy

Vodite razgovor sa partnerom o onome što vi želite i šta oni žele. Nema boljeg načina da
budete sigurni u to kako treba da se ponašate. Bez obzira da li je to stvar vaše mašte ili ste stvarno spremni da se upustite u neke nove poze, pokrete ili fetiše, slobodno i otvoreno pričajte o tome. Ako već imate odnos, nema potrebe da se suzdržavate i sakrivate svoje želje, jer na taj način nećete izgraditi iskrenu vezu ili brak.

4. Budite malo uvrnuti, opustite se

Stvar je u eksperimentisanju. Slobodno pokušajte, ako imate dve ili tri “čudnije” ideje koje bi hteli da probate. Partner s kojim se dobro slažete će vas razumeti, a možda vam pokaže po nešto za šta nikad niste pomislili da bi vam se svidelo.

Stara poslovica kaže: „Možete se kajati samo zbog stvari koje niste uradili„. Vremenom svaki par postaje perverzan do neke granice. Stvar je u tome, koliko ste vi spremni da pomerate granice. U svakom trenutku se možete vratiti i zaboraviti na eksperimentisanje i to sigurno neće ugroziti vaš odnos.

5. Budite iskreni u vezi orgazma, kakav god on bio

Nemojte da folirate! Ovime odajete lažni utisak da je vam partner bolji nego što stvarno jeste, što može onemogućiti dalji napredak i trud. Nema potrebe da glumite, partner će vas sigurno provaliti. Dobro, možda žene malo teže, ali muškarci – ako pokušavate da glumite orgazam, budite sigurni da vam neće uspeti.

Foto: imgur.com

Orgazam kod žene ponekad može malo teže da dođe, pa zbog umora ili straha od odbijanja partnera, žene su spremne da odglume orgazam. To može da upali par puta, ali sigurno nije „karta za duže staze“.

6. Budite malo sebični – Bog je prvo krenu od sebe

Napravite delikatnu ravnotežu. Budite nesebični u smislu osobe koja iskreno uživa da vidi zadovoljstvo partnera, a sa druge strane dovoljno sebični da i sami intenzivno uživate u seksu i kompletnoj vezi. Ne brinite, neće vas partner videti kao „mačo muškarca“ ili „mačo ženu“ ako ponekad svoje potrebe stavite pre svega. Dokle god ne ugrožavate partnera, niko vam neće zameriti. 

7. Pratite hemiju koju osećate sa tom određenom osobom

Ako vam je hemija gruba i uzbudljiva onda se ponašajte tako, ako je sa druge strane nežna i senzualna, partite to. Ne možete da pogrešite ako se prepustite emocijama. Nemojte previše da razmišljate o tome, budite ono što jeste i sledite svoje instinkte.

8. Ne razmišljajte o orgazmu kao o konačnom cilju

Dajte partner do znanja da nije bitno da li vi ili oni doživite orgazam tokom odnosa. Ovakav stav će vam omogućiti da se lagano i opušteno upustite u avanturu i uživate u samom zadovoljstvu seksualnog čina. Ako imate vezu „na jedno veče“, onda je svima jasno da je orgazam suština svega. Međutim, dok ste u vezi ili braku, orgazam nije apsolutni cilj, iako je veoma važan.

Foto: pexels.com

Ukoliko vam se desi da niste doživeli orgazam, ne shvatajte to kao da se srušio ceo svet, već se opustite i sačekajte sledeći put kada budete imali odnos. Postoji bezbroj razloga koji mogu da utiču na orgazam.

9. Izgradite samopouzdanje

Biti siguran u svoje mogućnosti pravi ogromnu razliku u seksualnom odnosu. Čak I da ne znate šta tačno radite, radite to puni samopouzdanja!

Izvor: buzzfeed.com

PODELI

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz