Naslovna Lepi & Zdravi Kako da se oslobodite TAMNIH KOLUTOVA ispod očiju

Kako da se oslobodite TAMNIH KOLUTOVA ispod očiju

97
PODELI
Foto: foreo.com

Kasno leganje, rano ustajanje i konstanto gledanje u ekran, na mnoge od nas je ostavilo posledice u vidu tamnih kolutova ispod očiju, ali da li postoji način da se oslobodimo toga?

Ovo je nešto sa čime se mnogi suočavaju i verovatno ste i sami guglali kako da se otarasite kesa ispod očiju, ali svakodnevna rutina od sedam do osam sati sna i izbegavanje alkohola, jednostavno nije uvek izvodljiva.

Avaj, vreme je da se umorne oči osveže uz malu pomoć poznatih heroja za lepotu.

Foto: giphy.com

Pored dovoljne količine sna, veoma je važno da budete hidrirani, jer ako telu fali vode, ono se trudi da sačuva što više tečnosti, što dovodi do kesa ispod očiju. Pored toga, potrebno je koristiti nežni tonik koji neće izazivati iritaciju na koži, jer ona dovodi do upale.

Kao alternativa, postoje mnogi tretmani koji mogu da vam pomognu da rešite ovaj problem. Prvi od njih su retinoidi koji pomažu u stimulaciji proizvodnje kolagena, čineći kožu manje tankom, dok se oporavlja zapremina i čvrstoća.

Upozorenje! Ovaj sastojak je prilično moćan u svom izvornom obliku i može da iziritira osetljivu kožu u predelu oko očiju. Umesto toga, opredelite se za kremu koja sadrži manju dozu retinola.

Pored retinola, ključni sastojci koje treba da tražite u proizvodima su hijaluronan i glicerin. Kako biste dobili najbolje rezultate, nanesite proizvod uveče, kako koža oko očiju ne bi postala iritirana ili upaljena, a proces ponovite ujutru.

Ako smatrate da vam nema pomoći, uvek je tu šminka i dobar konsiler, koji će učiniti čuda i kese ispod očiju će biti neprimetne.

Izvor: independent.co.uk

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz